Dét kan du opleve i Paris … gratis!

Paris har masser at byde på. Også af gratis oplevelser. Rejseblokken guider dig ...

Det kan være svært at holde på pengene i byernes by, men Paris byder også på oplevelser, som ikke koster noget, og med den rette viden behøver den franske hovedstad ikke at være så dyr at besøge. Rejseblokken serverer otte tips til gratis oplevelser.

Onsdag d. 18. september 2013 - af Rejseblokken, Foto: All Over

Paris byder på andet end dyre oplevelser. Faktisk er der masser af oplevelser, som ikke koster noget. Blandt andet har mange museer fri entre, og en del kører med gratis adgang på visse ugedage.Rejseblokken har samlet nogle gode gratis steder, som ikke koster andet end transporten dertil.

Alt om Paris
Musée Carnavalet i Marais distriktet er et vidunderligt museum. Her foldes hele Paris historie ud i utallige rum. Du går fra den ene periode til den anden i smukke lokaler og kan få et fantastisk indblik i byens historie lige fra flere tusinde år før Kristi fødsel. Her er tusindvis af udstillede fotografier, kunstværker, møbler, malerier og arkæologiske fund. Men først og fremmest er der indrettet værelser, som de så ud hos kendte parisere som Proust.
Adresse: 23 rue de Sévigné. Åbningstider: Tirsdag til søndag kl. 10-18.

Gratis kunst i Paris
Musée d'Art Moderne de la ville de Paris er et museum for moderne kunst. Museet har skiftende udstillinger, som kan koste penge at se, men deres permanente udstillinger er gratis. Og det er værd at besøge, for der er både værker af Rodin, Matisse, Picasso og Dufy.
Adresse: 11, avenue du Président Wilson. Åbningstider: Tirsdag til søndag kl. 10-18.

London - 4 gratis glæder med børn

Parfumens historie
Fragonard har to museer om parfumer i Paris: Théâtre musée des Capucines og Le musée de parfum. Begge udstiller flakoner og fortæller om parfume-fremstilling, dufte og meget andet. Og begge har gratis guidede ture, hvor man bliver vist rundt og får fortalt om kunsten at fremstille velduft på flasker.
Åbningstider for Le musée de parfum: Dagligt undtagen søndag fra 9-18. Åbningstider for Théâtre des Capucines musée: Mandag til lørdag 9-18. Søndag 9-17.

12 gratis dage om året
Pompidou-centeret har 12 gratis dage om året, nemlig den første søndag i måneden. Hver måned. Det er svært at komme udenom den moderne bygning, der er et kunstværk i sig selv. Og inde i kunstværket er der mere end 70.000 værker udstillet på de seks etager. Vel at mærke værker af nogle af de største kunstnere nogensinde: Chagall, Kandinsky, Picasso, Miro, Dali og mange, mange flere i kunstens absolutte superliga.

Når øjnene ikke kan rumme flere skulpturer og malerier, kan man tage op på øverste etage og skue ud over Notre-Dame, Eiffeltårnet og Sacré-Coeur. Og gør man det, ved man, hvorfor Paris kaldes 'Byernes by'.

Mona Lisa og alle de andre
Mona Lisa og Louvre skal ses, når man er i Paris. Så hvorfor ikke vælge den dag, hvor indgangen er gratis? Lige som med Pompidou-centeret er det første søndag i hver måned året rundt. Børn under 18 år har iøvrigt gratis adgang hele året.
Åbningstider: Fra 9-18 man, tors, lør- og søndag. Fra 9-21.45 onsdag og fredag. Lukket tirsdag.

OM REJSEBLOKKEN

Bag rejseblokken.dk står de to erfarne journalister, Karen Seneca og Lone Holm.

Rejseblokken.dk er et online rejsemagasin, hvor læserne selv bidrager med gode tips, anmeldelser, advarsler og rejseoplevelser fra hele verden.

Foto: Lau Stender

Park med musik
Luxembourg-haven, Jardin de Luxembourg, er den smukke have eller park foran Luxembourg-slottet, hvor senatet holder til. Både slot og have blev anlagt af dronning Marie de Medici i 1600-tallet.
Det er som Kgs. Have i København, bare større og kønnere med de gamle frugttræer, de fint anlagte bed og de mange blomster.

Lige som i Kgs. Have herhjemme er der mange smukke skulpturer, legeplads for små børn, marionetteater og koncerter om sommeren.
Adresse: Rue dé Medicis, tæt på latinerkvarteret.

Verdensberømt kirke
Notre Dame er Paris' mest berømte kirke. Det var her, at Napoleon kronede Josephine og sig selv som kejserinde og kejser. Det er ganske gratis at besøge for folk i alle aldre. Og det er et betagende syn!

Det koster dog noget - ca. ni euro - at komme op af de 387 trappetrin i tårnet, hvilket de fleste, der har læst Victor Hugos 'Klokkeren fra Notre Dame', sikkert har lyst til.
Åbningstider til 1. sep: Hele ugen fra 9.30-18.30, i weekenden til kl. 23.

Her kan du se, hvad der sker i Paris. Og hvornår det sker: www.parisinfo.com