Oprydning - når tiden ikke slår til

Tid er et underligt begreb. Vi ved at vi har 24 timer i døgnet at gøre godt med. Det er 1440 minutter hver dag. Stadigvæk kan det føles svært, at finde tid til at få styr på de mange ting vi gerne vil have styr på i hverdagen.

Mandag d. 17. november 2014 - af Oprydningskonsulent Kamille Sommer, foto: All Over

Jeg kender alt for godt til det at ville nå mere end man kan eller orker. Med tiden har jeg lært og accepteret at være glad for det jeg når, og sørge for at være lidt mere realistisk omkring hvad jeg kan nå på mine 1440 minutter pr. dag.

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent.

Kamille arbejder professionelt med oprydning, og hjælper danskerne med at få styr på deres hjem.

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Følg hende på Facebook: www.facebook.com/oprydningskonsulenten
Tidsslugere
Nogen gange kan det være en rigtig sund og oplysende idé, at prøve at skitsere på et stykke papir hvad det er man bruger sin tid på.

Dette kan gøres ved at tegne en cirkel. Cirklen symboliserer et døgn, så hvis du forestiller at det er et ur, kan du skrive tal på hvis du har lyst, du kan også bare tegne feltet ind i cirka tider.

Det første du tegner ind er det antal timer du sover og arbejder på en dag. Her i eksemplet går vi ud fra at det er en almindelig hverdag, weekender ser oftest anderledes ud. Hvis vi siger at du sover 8 timer og arbejder 8 timer er de første 16 timer væk, og du har nu 8 timer tilbage. Ud af de 8 timer skal du nu estimere hvad du ca. bruger af tid på transport, handlen ind, motion, tv- og internettid, madlavning osv.

Ved at skrive det så systematisk ned vil du kunne afsløre om du bruger tid på noget der ikke føles nødvendigt for dig. Måske er der er nogle steder du kan skære ned på tidsforbruget, så der bliver tid til noget andet. Du kan se det lidt som en tidsbank, hvor du kan hæve lidt eller sætte lidt ind hvis det er nødvendigt.
Er der nogle tidsslugere som måske kan skæres ned eller uddelegeres til andre?

Håndterer du din tid bedst muligt?
Nogle mennesker har rigtig mange planer for hvad de gerne vil lave, men er ikke særlig realistiske omkring deres tid.
Det kan svært at slippe projekter som man gerne vil lave, men det kan også være en lettelse. Spørg dig selv om projektet er den dårlige samvittighed værd, hvis det er et projekt der har ligget længe, og som du har det dårligt over ikke at nå.
Måske er der en anden der kan hjælpe dig, eller som kan lave det for dig, hvis du har svært ved at finde tiden til det.
Måske kan du betale dig fra at få det ordnet. Måske føles det ikke helt så vigtigt længere.
Det kan være en rigtig god idé at bruge lidt tid på at finde ud af, om projektet stadigvæk er lige vigtigt for dig, som det var engang. Hvis ikke så er det måske nu at du skal slippe det?

Slug frøen
Brian Tracy har skrevet en skøn bog "Slug frøen" der kommer med en genial opskrift til at få ordnet alle de opgaver man gerne vil have lavet, men ikke når.
Systemet han bruger, viser at du nemt kan få inddelt dine projekter efter anslået tidsforbrug og vigtighed, så det bliver langt enklere at få sat sine projekter i system,og derefter udført.
Bogen kan købes i boghandlen, over internettet eller lånes ganske gratis som lydbogLæs alt om